A marketingre szükség van…

 „Iránytű a vállalkozások fejlesztéséhez”* című cikksorozatunkban a marketing megjelenésétől kezdve, a marketing összetételén és buktatóinak bemutatásán át szeretnénk megismertetni az olvasót a marketing szerteágazó tulajdonságaival és megjelenési formáival.
—–

Marketingre szükség van és ebben a legtöbb szakember egyetért. Ugyanakkor a marketing valószínűleg a leginkább félreértett és legkevésbé végrehajtott perspektíva az üzleti életben. A vállalkozások túl gyakran olyan rövid távú megoldásokat keresnek, amelyekkel pénzt takarítanak meg, és ígéretet tesznek arra, hogy talán megcélozzák a célközönséget. A marketing csak annyi sikert eredményez, amennyi a beletett gondolat és erőfeszítés. Gondoljunk bele, hogy úgy ugrunk bele egy kampányba, hogy nem értjük a kampány célját és az elérni kívánt célközönséget. Mindent összevetve, az alapos kutatás és tervezés maximalizálja a siker valószínűségét, miközben elhozza a legnagyobb marketing megtérülést.

Számos zavart üzleti tulajdonos panaszkodik azért, mert a jó marketing valamilyen módon elkerüli őket. A cikkben bemutatjuk, hogy mi kell a jó marketinghez, és hogyan tudja ezeket az elveket kihasználni, hogy több pénzt keressen a vállalkozása számára.

Elsőként megállapítható, hogy a marketing dinamikus . Ez azt jelenti, hogy a húsz évvel ezelőtt igaznak bizonyult módszerek nem feltétlenül érvényesek ma a fiatalabb, tech-hozzáértésű közönség számára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a múlt elvei nem befolyásolhatják a mostani marketinget. Fontos tanulni a múltból. Az üzleti marketing dinamikusabbá tétele érdekében nyitottnak kell lenni a felmerülő új eszközök használatára, valamint a társadalom trendjeinek változásaira. Nyilvánvaló, hogy digitális világban élünk és a digitális világ még nagyobb rugalmasságot és dinamikát igényel a marketingben, hogy lépést tudjunk tartani az online változások rendkívüli innovációival. A mai „dinamikus” marketingszakemberek nagy mennyiségű adat és mobil alkalmazások felhasználásával folytatják a marketinget, hogy könnyebben elérjék és megértsék a célközönséget.

Másrészről fogadja meg a marketing örök, avagy időtlen igazságait. Az első időtlen igazság az, hogy minden fogyasztó akar valamit. Ez a „valami” minden fogyasztó érdeklődésére vagy szenvedélyére vonatkozik – sport, rekreáció, olvasás stb. Fedezze fel, hogy mi érdekli a fogyasztói közönséget. Például, ha órát értékesít, akkor a szabadtéri fogyasztókat az alábbiak segítségével érheti el. Tájékoztassa őket, hogy olyan órát kínál, amely ugyanolyan kemény és aktív, mint ők. Amennyiben egy idősebb csoportnak kívánja eladni az órát, akkor azt kell sugallnia, hogy az óra gazdagságot és jólétet szimbolizálja viszonylag alacsony áron. A második időtlen igazság az, hogy a kreativitás minden egyes alkalommal csökkenti a költségvetést. Tehát ne aggódjon túlzottan a marketing-költségvetés miatt a fogyasztókkal rezonáló kreatív kampányok létrehozásának rovására.

A következő elv szerint az együttműködés a legjobb védekezés a hamis kampányok ellen. Az együttműködésnek a vállalkozás és alkalmazottai, valamint a vállalkozás és a fogyasztók között kell megtörténnie. A digitális korban meglehetősen könnyű tömeg-forrásból származó tartalmat gyűjteni azoktól a fogyasztóktól, akik már vásárolják az Ön termékét vagy szolgáltatását. Az együttműködés a legjobb marketing ötleteket hozza létre. Együttműködő környezetben csak a legjobb ötletek maradnak fenn, míg a végrehajtó környezetben néhány nagyon gyenge ötlet is képes fennmaradni. Rendszeres ötletbörze üléseket hozhat létre, ahol a marketing alkalmazottai aktívak és proaktívak.

A marketing minden szervezet számára folyamatos kihívást jelent. Hiszen a marketing fokozza az eredményt és megtérülést eredményez az üzleti élet számára. Az olyan analitikai eszköz, mint például a marketing módszer, hatékonyabbá teszi a marketinget, és betekintést nyújt a jó marketing megismeréséhez. Válasszon egy szervezetet, amelyet csodál. Valószínű, hogy marketingje jó modell, amelyre példaként tekinthet.

—–
* A VKB Nonprofit Kft. egy szociális szempontokat is figyelembe vevő vállalkozás, mely a hátrányos helyzetű területeken működő vállalkozások marketingtevékenységének megsegítésére fókuszál. A marketing csomag kidolgozása a Széchenyi GINOP-5.1.7-17-2018-00162 számú, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül finanszírozott, az EU és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg.

További információ, kapcsolatfelvétel:
VKB NKft.
Iránytű – vállalkozásfejlesztési program

(X)
ESZA Európai Unió Európai Szociális Alap infoblokk_also_ESZA_EU-2-1